Over ons

Het begin

Schoonewil Techniek vind zijn oorsprong in een bouwmaterialenhandel in Alkmaar. Cees Schoonewil repareerde daar het wagenpark en de installaties die nodig waren voor de verwerking van die bouwmaterialen. Met de intrede van machines voor de afbouw groeide de vraag naar technici om deze te repareren en te onderhouden. De ontwikkeling van deze technologie ging in hoog tempo door. Doordat Cees Schoonewil heel dichtbij de markt stond, kwamen diverse klanten met vragen naar machines die in feite nog niet bestonden. Hoe makkelijk zou het bijvoorbeeld zijn, als er een gipsspuit kwam die op het normale lichtnet aangesloten zou kunnen worden… Schoonewil zag zijn kans schoon.

Breed in de afbouwbranche

Hij start in november 1977 zijn eigen bedrijf, Schoonewil Techniek, en ontwikkelt wat velen in de afbouwwereld voor onmogelijk hadden gehouden: de 230V gipsspuit. Begin jaren ’80 worden de eerste exemplaren in productie genomen. Het succes is groot. Gaandeweg hebben ook de ‘grote merken’ het voorbeeld van Schoonewil Techniek gevolgd, maar zijn voorsprong heeft het altijd behouden. Met onder meer een mobiel gipsspuit op een aanhangwagenonderstel, een minicontainersysteem voor droge mortels, een spackspuit en betonrenovatie- machines in uiteenlopende types.

Bedenken van oplossingen

In het technische gedeelte van het bedrijf is men constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe machines, het optimaliseren van het bestaande machinepark en het bedenken van oplossingen voor het verwerken van materialen, al dan niet in samenwerking met leveranciers. Je verwacht niet anders van Schoonewil Techniek. In de loop der jaren is een grote kennis opgebouwd. Let maar op, Schoonewil verrast keer op keer. Dat zit nu eenmaal in het bloed.